Υλικά (4)
1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
Ελαιόλαδο
Λίγο σκόρδο
Θυμάρι
6-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια
Λευκό κρασί
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο
Λίγο σκόρδο
Θυμάρι
6-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια
Λευκό κρασί
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βάζετε να βράσει για τα ριγκατόνι. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα βάζετε σε δυνατή φωτιά λάδι, στο οποίο σοτάρετε στα γρήγορα λίγο σκόρδο και στη συνέχεια, κόβετε σε μεγάλα κομμάτια φρέσκα μανιτάρια τα οποία πασπαλίζετε με θυμάρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στα μανιτάρια με το σκόρδο λίγο πιπέρι και αλάτι, ενώ στη συνέχεια τα σβήνετε με λευκό κρασί. Τα αφήνετε να το «πιουν» σε χαμηλή φωτιά για όση ώρα βράζετε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε αλλά αντί να τα τσιγαρίσετε στην κατσαρόλα, τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύετε τα μακαρόνια με τα μανιτάρια ρίχνοντας ταυτόχρονα στο τηγάνι γενναίες δόσεις τριμμένης παρμεζάνας. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και είστε έτοιμες να σερβίρετε. Στολίζετε κάθε πιάτο με λίγο μαϊντανό και το σερβίρετε συνοδεία κρασιού.
|