Ριγκατόνι με κοτόπουλο και κρασί μαρσάλα
(*) Γλυκό σικελικό κρασί με υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα (17-20%). Στη θέση του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Chardonnay ή Cabernet ή ακόμη και μίγμα από ίσα μέρη νερού και μπράντι.
Υλικά
3 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
ζάχαρη
1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. κρασί μαρσάλα(*)
1 φλιτζ. πλήρης κρέμα
1 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
βασιλικός φρέσκος τεμαχισμένος
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, μαγειρεμένα και κομμένα σε λωρίδες
500 γρ. ριγκατόνι
1 μικρό κρεμμύδι
ζάχαρη
1/2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. κρασί μαρσάλα(*)
1 φλιτζ. πλήρης κρέμα
1 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
βασιλικός φρέσκος τεμαχισμένος
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, μαγειρεμένα και κομμένα σε λωρίδες
500 γρ. ριγκατόνι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για λίγο, μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη για να καραμελωθούν. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να απομείνουν μόνο 2 κουταλιές υγρού. Προσθέτουμε την κρέμα και το θυμάρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τέλος βάζουμε το βασιλικό.
3. Αναμιγνύουμε με το κοτόπουλο και το ζυμαρικό και σερβίρουμε.