Ρεβίθια πικάντικα 6 ψήφοι

Ρεβίθια πικάντικα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ ρεβίθια μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό
3 κουταλιές φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
2 δαφνόφυλλα
2 πράσινα τσίλι κομμένα κατά μήκος
1 κομμάτι κανέλα μήκους 2,5 εκ.
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ των 2,5 εκ. τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1,5 κουταλιά κόλιαντρο τριμμένο
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
σπόροι από 4 μεγάλα μαύρα κάρδαμα αλεσμένοι
σπόροι από 4 μεγάλα πράσινα κάρδαμα αλεσμένοι
300 ml τομάτες από κονσέρβα κομμένες
1,5 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
6 κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου κομμένα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα ρεβίθια και το υγρό που μούσκεψαν σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρουν βράση, τα σκεπάζουμε κατά ένα μέρος και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε διατηρώντας 225 ml υγρό και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα τσίλι, την κανέλα, το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη ανακατεύοντας.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τριμμένα μπαχαρικά, τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι.
5. Προσθέτουμε το υγρό που βράσαμε τα ρεβίθια και τα στραγγισμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο κόλιαντρο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτοντας επί πλέον υγρό, αν χρειάζεται. Τα σερβίρουμε καυτά με ψωμί ολικής άλεσης και γιαούρτι αναμιγμένο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καβουρδισμένο και τριμμένο κύμινο και φρέσκο κόλιαντρο κομμένο.
4 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες