Punch με φρούτα του δάσους
Το punch είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε συνδυασμό αλκοολούχων ή μη ποτών με φρούτα ή χυμούς φρούτων, σερβιρισμένο σε μεγάλα μπολ. Η ίδια η λέξη punch προέρχεται από τα ινδικά, όπου εκεί σημαίνει 5 και αποτελείται από πέντε διαφορετικά συστατικά, αλκοόλ, ζάχαρη, λεμόνι, νερό και τσάι ή μπαχαρικά. Την συνταγή έφεραν στην Ευρώπη η ναυτική στις αρχές του 17ου αιώνα. Σύντομα το punch απέκτησε μεγάλη φήμη και έγινε το βασικό ποτό σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Στην αρχή της ευρωπαϊκής του καριέρας, το punch είχε ως αποκλειστική βάση το κρασί ή το brandy αλλά κάπου στο 1655 όταν ανακαλύφθηκε η Τζαμάικα και μαζί με αύτη το ρούμι, γεννήθηκε το σύγχρονο punch.
Υλικά (6)
1,5 λίτρο κρύος χυμός φραμπουάζ ή φραγκοστάφυλο
375 ml παγωμένος αφρώδεις οίνος
1/2 κούπα (125 ml) Cointreau
2 λάιμ, κομμένα στα τέσσερα
550-600 γρ. βατόμουρα, φραμπουάζ, μούρα κομμένα στην μέση
1/4 της κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
375 ml παγωμένος αφρώδεις οίνος
1/2 κούπα (125 ml) Cointreau
2 λάιμ, κομμένα στα τέσσερα
550-600 γρ. βατόμουρα, φραμπουάζ, μούρα κομμένα στην μέση
1/4 της κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε το χυμό, τον αφρώδη οίνο και το Cointreauσε ένα μπολ. Στύβετε λίγο από το λαιμ στο μίγμα, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τις στυμμένες φλούδες λαιμ. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και τέλος προσθέτετε τα φρούτα του δάσους και τα φύλλα μέντας.