Υλικά (4 mερίδες)
4 φιλέτα από (μισά) στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους των 2,5 εκ.
Mαρινάδα:
2 κ.σ. κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
1 κ.σ. κορνφλάουρ
Σάλτσα:
1/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού*
2 κ.σ. σκούρα σόγια σος
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. σκούρα ζάχαρη
1/4 κ.γ. πάστα τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φέτα τζίντζερ ψιλοκομμένη
λάδι για ψιλοτηγάνισμα, όσο χρειάζεται
*Αν η γεύση του χυμού είναι πολύ δυνατή, χρησιμοποιούμε μίγμα χυμού πορτοκαλιού και νερού, για να πάρουμε συνολικά 1/3 φλ.
Mαρινάδα:
2 κ.σ. κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
1 κ.σ. κορνφλάουρ
Σάλτσα:
1/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού*
2 κ.σ. σκούρα σόγια σος
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. σκούρα ζάχαρη
1/4 κ.γ. πάστα τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φέτα τζίντζερ ψιλοκομμένη
λάδι για ψιλοτηγάνισμα, όσο χρειάζεται
*Αν η γεύση του χυμού είναι πολύ δυνατή, χρησιμοποιούμε μίγμα χυμού πορτοκαλιού και νερού, για να πάρουμε συνολικά 1/3 φλ.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, θερμαίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι να ευωδιάσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Το σπρώχνουμε προς τα πλευρά του γουόκ, δημιουργώντας ένα λάκο στο κέντρο.Φτιάχνουμε τη σάλτσα αναμιγνύοντας τα υλικά της και την ρίχνουμε στο γουόκ. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο, ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη και το σερβίρουμε καυτό.