Πιτσάκια
Θα κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στα υπέροχα εδέσματα που στολίζουν ένα μπουφέ σε γιορτές. Προσωπικά τα λατρεύω και ταιριάζουν υπερβολικά με μια παγωμένη μπύρα. Πρώτη συνταγή που δίνω είναι τα πιτσάκια σε φορμάκια για τάρτες.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένα ή ακόμα καλύτερα φρέσκα από το φούρνο της γειτονιάς.
17 φέτες ζαμπόν
17 φέτες γκούντα
2-3 μικρές ντομάτες
200 γρ. τυρί φέτα
μπεσαμέλ για τη φάρσα τυριού
κέτσαπ
17 φέτες ζαμπόν
17 φέτες γκούντα
2-3 μικρές ντομάτες
200 γρ. τυρί φέτα
μπεσαμέλ για τη φάρσα τυριού
κέτσαπ
Εκτέλεση
Κάνουμε μια μικρή ποσότητα μπεσαμέλ όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο μίξερ. Τη χτυπάμε με το φτερό προσθέτοντας το τυρί. Αν βγει σφιχτή ρίχνουμε ένα αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού ομογενοποιηθούν σταματάμε. Κόβουμε σε κομματάκια το ζαμπόν και το γκούντα και τα ανακατεύουμε στη φάρσα τυριού.Αλείφουμε με λάδι 14 φόρμες για τάρτες και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. Πατάμε να βουλιάξει το φύλλο σε κάθε τάρτα και έπειτα το κόβουμε γύρω γύρω. Με ένα κομματάκι ζυμαράκι πατάμε το φύλλο σε κάθε τάρτα για να εφαρμοστεί καλά. Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε μερικά σημεία για να μη φουσκώσει πολύ. Αλείφουμε τα πιτσάκια με κέτσαπ και βάζουμε μπόλικη γέμιση. Κόβουμε σε φέτες λεπτές τις τομάτες και βάζουμε από μία σε κάθε πιτσάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο και να πάρουν χρώμα.