Αλμυρά ταρτάκια με τόνο
Τελειώνω το μικρό αφιέρωμα στα εδέσματα για μπουφέ με απλή συνταγή για αρμυρά ταρτάκια με τόνο.
Υλικά
Μια δόση αρμυρής τάρτας (έχω δημοσιεύσει)
2 κονσέρβες τόνος σε άρμη (ούτε πικάντικος , ούτε σε σογιέλαιο)
1 βαζάκι μαγιονέζα.
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κ.γ. πιπέρι
Τουρσί αγγουράκι (σε κομματάκια)
2 κονσέρβες τόνος σε άρμη (ούτε πικάντικος , ούτε σε σογιέλαιο)
1 βαζάκι μαγιονέζα.
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κ.γ. πιπέρι
Τουρσί αγγουράκι (σε κομματάκια)
Εκτέλεση
Κόβουμε από τη ζύμη μικρά μπαλάκια και τα πατάμε σε λαδωμένα καψούλια για ταρτάκια, να απλώσουν και να καλύψουν πάτο και τοιχώματα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'. Αφήνουμε να κρυώσουν.Ανοίγουμε τις κονσέρβες και αδειάζουμε το νερό. Πατάμε λίγο τον τόνο για να στραγγίσει περισσότερο και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι το πατάμε να ανοίξει καλά γιατί μη περιμένετε να ανοίξει με την καρδιά ενός μαρουλιού όπως δείχνει η διαφήμιση. Τον πατάμε με το πιρούνι να τον λιώσουμε λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι έτσι κάνουμε τη γέμιση. Γεμίζουμε τα ταρτάκια και βάζουμε επάνω ένα κομματάκι τουρσί αγγουράκι. Μπορούμε επίσης να μη βάλουμε μαγιονέζα, απλά να λιανίσουμε λίγο παραπάνω τον τόνο. Είναι πεντανόστιμα!