Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαύρο και μυρωδικά 5 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαύρο και μυρωδικά
Ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι για ούζο που τρώγεται και ζεστό και κρύο.
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

500 γραμμ. γαύρο ριγανάτο κονσέρβας χωρίς κόκαλα
8 πιπεριές Φλωρίνης
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1/3 ματσάκι κόλιανδρο
1/3 ματσάκι άνηθο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ανοίγουμε τις κόκκινες πιπεριές όπως τα γεμιστά. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το κόλιανδρο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λαδί τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα φιλέτα του γαύρου και γεμίζουμε τις πιπεριές. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 45 λεπτά.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες