Πιλάφι μπουχαρα 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Πιλάφι μπουχαρα
Μια ανατολίτικη συνταγή πολύ νόστιμη και υγιεινή που θα λατρέψετε.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

2 κιλά αρνίσια ωμοπλάτη κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλ. ρύζι
8 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σαν σπίρτα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε, στραγγίζετε το ρύζι, το καλύπτετε με κρύο νερό ανακατεμένο με λίγο αλάτι. Το σκεπάζετε και το αφήνετε μια ώρα. Το στραγγίζετε. Λιώνετε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρέας, τα κρεμμύδια, τα καρότα και μαγειρεύετε 25-30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 30 λεπτά ως μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτετε και άλλο νερό αν χρειαστεί.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τα αμύγδαλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε μαζί με τα αμύγδαλα άλλα 2-3 λεπτά. Μετρήστε το ζωμό από το βρασμένο κρέας μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο νερό μέχρι να γίνουν 3 φλυτζάνια ζωμός. Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα που έχετε το κρέας. Το βράζετε και ρίχνετε το ρύζι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία 5-10 λεπτά. Μειώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Καλύπτετε το άνοιγμα της κατσαρόλας με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και σκεπάζετε με το καπάκι.
Τη βάζετε πάνω σε μια ζεστή επιφάνεια και αφήνετε το φαγητό να μείνει 20 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες