Υλικά (6-8 μερίδες)
2,25 kg μύδια καθαρισμένα
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο συν επί πλέον για το σερβίρισμα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 φιλέτα αντζούγας
3 μικρά ξεραμένα chili κοπανισμένα
450 g κονσέρβα ξεφλουδισμένες μικρές τομάτες,
στραγγισμένες από τον περισσότερο χυμό τους και κομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 μάτσο μαϊντανός κομμένος
150 g μακαρονάκι κοφτό ή κριθαράκι βρασμένο και στραγγισμένο
Εκτέλεση
1. Αχνίζουμε τα μύδια με το κρασί και 1 φλιτζ. νερό, ώσπου να ανοίξουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξουν.2. Βγάζουμε τα μύδια και βράζουμε, ώσπου το υγρό να μειωθεί στο μισό. Βγάζουμε τα μισά μύδια από τα κελύφη τους.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε το υγρό από τα μύδια, το chilli και τις τομάτες. Σιγοβράζουμε, ώσπου το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο (περίπου 10 λεπτά). Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και περισσότερο chilli, αν απαιτείται.
4. Ρίχνουμε τα μύδια, το μισό μαϊντανό και το ζυμαρικό και ζεσταίνουμε για 1/2 λεπτό.
5. Σερβίρουμε τη σούπα με τη bruschetta, τον υπόλοιπο μαϊντανό και μπόλικο ελαιόλαδο.