Φιλέτα ψαριού γλυκοκαυτερά 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Φιλέτα ψαριού γλυκοκαυτερά
Αυτή η μαρινάδα-σάλτσα πηγαίνει πολύ και με κοτόπουλο. Σερβίρεται, μεταξύ άλλων, και με πράσινα φασολάκια ανακατεμένα με φρέσκο κόλιαντρο και λάιμ.
 
 

Υλικά (4)

4 φιλέτα από λευκό σφιχτό ψάρι των 180 γρ. το καθένα
μαγειρικό σπρέι
1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος (περίπου 1 πορτοκάλι)
3 κουταλιές χυμός λάιμ
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σόγια σος
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/4κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε το ψάρι σε μια στρώση σε ένα ρηχό ταψί ψεκασμένο με μαγειρικό σπρέι. Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τα επόμενα εννέα συστατικά (μέχρι το σκόρδο) και το χύνουμε πάνω στο ψάρι. Το αφήνουμε για 15 λεπτά.
2. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
3. Πασπαλίζουμε το ψάρι με πάπρικα και το ψήνουμε για 16 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες