Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού 3 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού
Χρειαζόμαστε μόνο τα φλούδια, το εσωτερικό το πετάμε. Μόνο το ξύσμα μπορούμε αν θέλουμε να κρατήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε αλλού. Το δένουμε με λίγη ζάχαρη και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για λίγο καιρό.
 
 

Υλικά (2 βάζα)

12-15 περγαμόντο (ανάλογα με το μέγεθός τους)
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλας( προαιρετικά)
αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα περγαμόντο από το ψιλό μέρος του τρίφτη. Όσο περισσότερο τα τρίβουμε τόσο λιγότερο θα πικρίζουν, προσοχή όμως, αν είναι φτενόφλουδα να μην τα τρίψουμε πολύ και φύγει η σάρκα τους. Στη συνέχεια χαράζουμε τα φρούτα μας στα 4 και τα ξεφλουδίζουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε τα περγαμόντο και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό της κατσαρόλας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 3-4 φορές για να ξεπικρίσουν. Αφού τα σουρώσουμε από το τελευταίο νερό τους τα παίρνουμε ένα ένα τα στύβουμε ελαφρώς με το χέρι, προσεκτικά να μην τα λιώσουμε, τα τυλίγουμε μικρά ρολάκια και τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα το καθένα ή όσο χωράνε στην οδοντογλυφίδα. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και τη κανέλα και το γλυκάνισο αν θέλουμε. Αν τα περγαμόντο μας έχουν ήδη βράσει από τη διαδικασία του ξεπικρίσματος, αφήνουμε πρώτα το σιρόπι να πάρει βράση και τα βάζουμε στο τέλος, αν κρατάνε...
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες