Πέννες με κάπαρη και ελιές 2 ψήφοι

Πέννες με κάπαρη και ελιές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


100 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια κομμένες
2 φιλέτα αντζούγας αφαλατωμένα και καθαρισμένα
1 κουτ. σούπας κάπαρη από βαζάκι με άλμη
1 κομματάκι πεπεροντσίνο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ελιές και την κάπαρη και ψιλοκόβουμε τα φιλέτα αντζούγας. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου και το πεπεροντσίνο. Πετάμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο όταν θα έχει ευωδιάσει το λάδι και βάζουμε στην κατσαρόλα τα φιλέτα αντζούγας. Διατηρώντας τη φωτιά χαμηλή, ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Αναμιγνύουμε την κάπαρη με τις ελιές, ανακατεύουμε, αφήνουμε να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί το μίγμα και μετά το χύνουμε στο ζυμαρικό.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες