Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ πέννες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα μαζί με μέρος από το πράσινο
3-4 κόκκινα ξηρά τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ μάραθο φρέσκο κομμένο
2 αυγά ελαφρά κτυπημένα
χυμός 1 λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα μαζί με μέρος από το πράσινο
3-4 κόκκινα ξηρά τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ μάραθο φρέσκο κομμένο
2 αυγά ελαφρά κτυπημένα
χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πέννες.2. Αναμιγνύουμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο λάδι για 5 λεπτά με το αλατοπίπερο, προσθέτουμε ½ φλιτζ νερό και τα τσίλι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο, βράζουμε για 2 λεπτά και αναμιγνύουμε με το μίγμα αυγού.
4. Αναμιγνύουμε καλά με τις πέννες και σερβίρουμε.