Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. πενέτες (μικρές πένες)
400 γρ. καλαμάρια κομμένα σε δακτυλίδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
250 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα1
πιπέρι τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο ή κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
400 γρ. καλαμάρια κομμένα σε δακτυλίδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
250 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα1
πιπέρι τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο ή κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μετά βάζουμε τα καλαμάρια και τα σιγοτηγανίζουμε για λίγα λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρασί και τις ντομάτες και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό , ανακατεύουμε και σερβίρουμε.