Λιγκουίνια με καλαμάρια και σκόρδο 2 ψήφοι

Λιγκουίνια με καλαμάρια και σκόρδο
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


250 γρ. λιγκουίνια
4 ρολά αντσούγες με κάπαρη από βάζο των 60 γρ., οι αντσούγες λιωμένες, διατηρούμε το λάδι
250 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένε σε λεπτές φέτες σταυρωτά
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού καυτερές
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. Φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα ή κουταλιά ξηρά

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1/2 φλιτζ. από το υγρό του.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι από τις αντσούγες (περίπου 2 κουταλιές) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις νιφάδες πιπεριού και τις αντσούγες με την κάπαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθεί κάπως η σάλτσα, περίπου για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το βασιλικό και αναμιγνύουμε.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στο μίγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά και να αναμιχθεί με τη σάλτσα, προσθέτοντας κουταλάκια από το νερό που φυλάξαμε αν το ζυμαρικό γίνεται ξηρό, περίπου για 2 λεπτά. Μοιράζουμε σε 2 πιάτα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες