Υλικά (2 μερίδες)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ντοματάκια από κονσέρβα (διατηρούμε τον χυμό τους) κομμένα
5 μικρές ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
1/8 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο κοπανιστό
2 φλιτζ. πένες ή μακαρονάκι κοφτό βρασμένο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 5-6 λεπτά.2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ντοματάκια με τον χυμό τους και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που για 7-8 λεπτά, Προσθέτουμε τις ελιές και την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 ακόμη λεπτά.
3. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος αναμιγνύουμε καλά τη σάλτσα με το ζυμαρικό, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
|