Πένες πικάντικες με γαρίδες, σκόρδο, βασιλικό και δεντρολίβανο 2 ψήφοι

Πένες πικάντικες με γαρίδες, σκόρδο, βασιλικό και δεντρολίβανο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. πένες
5 κουταλιές extra παρθένο ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ραβδάκια συν 1 σκελίδα για πρεσάρισμα
1 κουταλιά δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 πράσινες καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1/2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λωρίδες
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σος ταμάρι
2 κουταλάκια Γούστερ σος
2 κουταλιές μέτριο ξηρό σέρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1/3 φλιτζ. ελιές μαύρες, ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση.
1/2 φλιτζ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα συν ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Το διατηρούμε ζεστό.
2. Σε μια μεγάλη χύτρα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να κάψουν αλλά να μην καπνίσουν. Προσθέτουμε το κομμένο σκόρδο και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο από τη χύτρα και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την καυτερή πιπεριά στο λάδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρις ότου οι γαρίδες μόλις να γίνουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πιπεριές αλλά να παραμένουν τραγανές. Φτιάχνουμε στη μέση της χύτρας ένα λάκκο και προσθέτουμε το ταμάρι, τη Γούστερ σος, το σέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Επαναφέρουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο στη χύτρα. Προσθέτουμε τις ελιές και το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
3. Σερβίρουμε τις γαρίδες και τις πιπεριές πάνω στις ζεστές πένες. Γαρνίρουμε με κλαράκια βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες