Πένες με τομάτες, ελιές και δυο τυριά 1 ψήφοι

Πένες με τομάτες, ελιές και δυο τυριά
Σερβίρεται με μια πράσινη σαλάτα ανάμικτη και κρασί Κιάντι.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


6 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ κρεμμύδι κομμένο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κονσέρβες του 1 κιλού τοματάκια, στραγγισμένα
2 κουταλάκια βασιλικός ξηρός
1,5 κουταλάκια ξηροί κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
2 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου από κονσέρβα ή κύβο
500 πέννες ή ριγκατόνι
2,5 φλιτζ τυρί Havarti τριμμένο
1/3 φλιτζ ελιές καλαματιανές από άλμη ξεσποριασμένες
1/3 φλιτζ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/4 φλιτζ βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μισοδιάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Αναμιγνύουμε τις τομάτες, τον ξηρό βασιλικό και τους πιπερόσπορους. Αφήνουμε να πάρει βράση, σπάζοντας τις τομάτες με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, σιγοβράζουμε και το μίγμα γίνεται μια παχύρρευστη σάλτσα, περίπου 6 φλιτζ, νακατεύοντας πού και πού, περίπου για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο (Μπορεί να γίνει και δυο μέρες πριν και να φυλαχθεί σκεπασμένη στο ψυγείο. Ξαναζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά πριν τη συνεχίσουμε.)
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα του και το ανακατεύουμε με 3 κουταλιές λάδι. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αναμιγνύουμε και το τυρί Havarti. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα ταψί διαστάσεων 33Χ23Χ5 εκ. Ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και την παρμεζάνα.
4. Ψήνουμε μέχρι το ζυμαρικό να ζεσταθεί καλά, περίπου για 30 λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω βασιλικό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες