Κοχυλάκι με δυο ελιές 1 ψήφοι

Κοχυλάκι με δυο ελιές
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1,5 κουταλιά ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι ξηροί κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
2 κονσέρβες του 1/2 κιλού τοματάκια κομμένα με το χυμό τους
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ξεσποριασμένες (περίπου 120 γρ)
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες ξεσποριασμένες (περίπου 120 γρ)
350 γρ ζυμαρικό κοχυλάκι φρεσκοβρασμένο
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
πρόσθετο τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και τους πιπερόσπορους και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες με το χυμό τους και τις δυο ελιές, σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει, περίπου για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το ζυμαρικό από τη σάλτσα. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Σερβίρουμε και ο καθένας βάζει πρόσθετη παρμεζάνα κατά τη γεύση του.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες