Υλικά (4 μερίδες)
2 μικρά κρεμμύδια ή κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε δακτυλίδια
300 γρ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
1,5 φλιτζ. (375ml) κρέμα γάλακτος
150 γρ. μπιζέλι
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
300. γρ. πένες
γάλα στο κατάλληλο μέτρο, αν χρειάζεται
300 γρ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
1,5 φλιτζ. (375ml) κρέμα γάλακτος
150 γρ. μπιζέλι
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
300. γρ. πένες
γάλα στο κατάλληλο μέτρο, αν χρειάζεται
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.2. Στο μεταξύ θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σολομό. Στη συνέχεια, το κρασί, αφήνουμε να βράσει λιγάκι, και μετά την κρέμα, το μπιζέλι, και τελευταία τη φλούδα λεμονιού και το εστραγκόν. Χρησιμοποιούμε το γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
|