Υλικά (6 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
8 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
250 γρ. λουκάνικα πικάντικα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη (προαιρ.)
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου τσίλι
2/3 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί ή ξηρό σέρι
400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα με το ζωμό τους ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια ξηρή μαντζουράνα ή δυόσμος
500 γρ. ζυμαρικό πένες
75 γρ. τυρί κρέμας με γεύση σκόρδου, π.χ. Boursin.
τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο τριμμένο για το γαρνίρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι
8 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
250 γρ. λουκάνικα πικάντικα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη (προαιρ.)
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου τσίλι
2/3 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί ή ξηρό σέρι
400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα με το ζωμό τους ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια ξηρή μαντζουράνα ή δυόσμος
500 γρ. ζυμαρικό πένες
75 γρ. τυρί κρέμας με γεύση σκόρδου, π.χ. Boursin.
τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο τριμμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ.2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Σπάζουμε τα κομμάτια με την ξύλινη σπάτουλα και ρίχνουμε τις νιφάδες, την πιπεριά και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη μαντζουράνα και το τυρί. Μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Αναμιγνύουμε με τη σάλτσα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.