Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. πένες ή παπαρδέλες ή κριθαράκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και αλατοπιπερωμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κύβος ζωμού λαχανικών
μια πρέζα ρίγανη ξηρή
50 γρ. μανιτάρια άγρια αποξηραμένα, ενυδατωμένα σε ζεστό
νερό για 15 λεπτά περίπου και κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. λιαστές ντομάτες αποξηραμένες, ενυδατωμένες σε ζεστό
νερό για 15 λεπτά περίπου και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 κουταλάκι καυτερή σκόνη τσίλι ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
1,5-2 φλιτζ. νερό από τα μανιτάρια ή τις λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά κοφτή αλεύρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το διατηρούμε ζεστό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο και τον κύβο ζωμού λαχανικών μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το νερό, τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη και τη σκόνη τσίλι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά τι. Προσθέτουμε το αλεύρι πασπαλίζοντας και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα πήξει στον επιθυμητό βαθμό, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.