Πένες Λουϊζιάνας με γαρίδες κρεολής
Ντομάτες και γαρίδες μαγειρεμένες με σκόρδο και κρεμμύδι είναι η παράδοση στις Πολιτείες των ΗΠΑ γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού (και όχι μόνο, φυσικά.) Η συνταγή αυτή δίνει είτε κύριο, είτε παράπλευρο πιάτο. Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε, προσθέτοντας περισσότερη σκόνη τσίλι και καυτερή σος. Η σάλτσα σερβίρεται πάνω είτε σε καυτό ζυμαρικό ή σε ρύζι.
Υλικά (4-6)
500 γρ. πένες
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τεμάχια
1/2 φλ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κορνφλάουρ
1 κονσέρβα ντοματάκια των 400 γρ.
1 κονσέρβα ή βαζάκι σάλτσα ντομάτας των 200 γρ.
1 κουταλιά Γούστερ σος
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
λίγη καυτερή σος πιπεριού
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τεμάχια
1/2 φλ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κορνφλάουρ
1 κονσέρβα ντοματάκια των 400 γρ.
1 κονσέρβα ή βαζάκι σάλτσα ντομάτας των 200 γρ.
1 κουταλιά Γούστερ σος
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
λίγη καυτερή σος πιπεριού
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.2. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας, την Γούστερ σος, την σκόνη τσίλι και την σος κόκκινου πιπεριού. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με λίγο ελαιόλαδο και το κατανέμουμε σε πιάτα. Ρίχνουμε πάνω από κάθε πιάτο την σάλτσα με τις γαρίδες στην επιθυμητή αναλογία και τα αναμιγνύουμε.
|