Γαρίδες κρεολής και σπαγγετίνι μενιερ
Στη συνταγή αυτή η γεύση της γαρίδας δεν χάνεται στη σάλτσα. Η σάλτσα έχει μια
μόλις σπιρτάδα και πραγματικά ενισχύει τη γαρίδα. Απλά θαυμάσια.
μόλις σπιρτάδα και πραγματικά ενισχύει τη γαρίδα. Απλά θαυμάσια.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. σπαγετίνι
7 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά Γούστερ σος
καυτερή σάλτσα κατά τη γεύση
χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 κουταλάκι fines herbs
1 δαφνόφυλλο
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
3 κουταλιές φυτικό λάδι
750 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη Γούστερ σος και τις καυτερές σος κατά τη γεύση. Αναμιγνύουμε καλά.Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού,το μίγμα μυρωδικών,το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Διατηρούμε το μίγμα ζεστό χωρίς να πάρει βράση.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά ή μέχρι μόλις να ροδίσουν. Χύνουμε το υγρό από την κατσαρόλα διατηρώντας μόνο 1 κουταλιά και πετάμε το δαφνόφυλλο. Προσθέτουμε τη σος βουτύρου και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.