Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
2 αβγά
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πικάντικο κασέρι
3-4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
αλεύρι
2 κρόκους αυγών
φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
2 αβγά
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πικάντικο κασέρι
3-4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
αλεύρι
2 κρόκους αυγών
φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά τις πατάτες, τα αβγά, το κορν φλάουερ, το κασέρι, το μπέικον και το αλατοπίπερο. Κατόπιν παίρνετε με το χέρι σας λίγο από το μείγμα και πλάθετε κροκέτες σε σχήμα της αρεσκείας σας. Σε ξεχωριστά πιάτα βάζετε το αλεύρι, τους κρόκους χτυπημένους και τη φρυγανιά και περνάτε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες σε καυτό λάδι και τις σερβίρετε ζεστές.
|