Υλικά
1 κιλό πατάτες
4 κρόκους αυγού, τα ασπράδια χωριστά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά αλεύρι
φρυγανιά
4 κρόκους αυγού, τα ασπράδια χωριστά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά αλεύρι
φρυγανιά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες να κρατάνε λίγο τις περνάμε στο μήλο λαχανικών, προσθέτουμε τους κρόκους αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μια κουταλιά αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα πλάθουμε μικρές μπάλες ή κυλινδράκια και τα κυλάμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μείγμα αυγό και γάλα χτυπημένα μαζί και τα πανάρουμε με φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
|