Υλικά (2-4 μερίδες)
3 πατάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
3 κολοκυθάκια τριμμένα
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλιά μουστάρδα
2 αυγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι - πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
3 κολοκυθάκια τριμμένα
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλιά μουστάρδα
2 αυγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι - πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτετε τις πατάτες, τον αρακά, το καρότο, τα κολοκυθάκια και την μουστάρδα. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζετε σε ένα μπολ να κρυώσουν. Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο μπολ κι αυτά. Ζυμώνετε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι. μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Με βρεγμένα ελαφρά τα χέρια πλάθετε σε κροκέτες και αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά, χτυπάτε τα αυγά και βουτάτε τις κροκέτες στα αυγά πρώτα κι μετά στην φρυγανιά και τηγανίζετε ως να ροδίσουν.Σερβίρονται και ζεστές και κρύες.