Υλικά (4-6 μερίδες)
1 1/2 κιλό πατάτες
3/4 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ανάλογο νερό
3/4 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ανάλογο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4. Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα να τσιγαριστούν.Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη, ή την μια κουταλιά πελτέ την οποία την έχουμε διαλύσει σε 1 φλυτζάνι νερό. Ρίχνουμε τα καρότα, το σκόρδο, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι νερό ακόμα.
Τα αφήνουμε να βράσουν 5? και προσθέτουμε και τις πατάτες. Οι πατάτες θα πρέπει να σκεπάζονται από την σάλτσα. Αν όχι θα προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.