Παστιτσάδα
(*) Εναλλακτικά βάζουμε μίγμα από αλεσμένα μπαχαρικά: πιπέρι κόκκινο, κόκκους από μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κανέλλα (λίγη).
Υλικά (4-6)
1,5 κιλό μοσχαράκι
10 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
4 μεγάλες τομάτες πολτοποιημένες ή 1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλιά ντοματοπολτός
1 κουταλιά έτοιμο μπαχαρικό παστιτσάδας(*)
750 γρ. μακαρόνια χοντρά
10 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
4 μεγάλες τομάτες πολτοποιημένες ή 1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλιά ντοματοπολτός
1 κουταλιά έτοιμο μπαχαρικό παστιτσάδας(*)
750 γρ. μακαρόνια χοντρά
Εκτέλεση
1. Τρυπάμε το μοσχαράκι και βάζουμε μέσα στο ψαχνό τις σκελίδες του σκόρδο με αλατοπίπερο. Όπως είναι ολόκληρο το τσιγαρίζουμε με λάδι στην κατσαρόλα, αφού το πασπαλίσoυμε με αλατοπίπερο. Αφού ροδίσει ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 5 λεπτά μαζί με το κρέας (να μη ροδίσει). Προσθέτουμε το κρασί και το μαγειρεύουμε μέχρι να στύψει. Προσθέτουμε τις τομάτες ή τα ντοματάκια και τον ντοματοπολτό καθώς και το μίγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να ρουφήξουν.