Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα)
3/4 φλυτζ. τσαγιού λάδι
μισό κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
2-3 γαρύφαλλα
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3/4 από ένα ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κουτ. σούπας άσπρο ξύδι
450 γρ. μακαρόνια
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
λίγο αλατοπίπερο κατά τη γεύση
3/4 φλυτζ. τσαγιού λάδι
μισό κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
2-3 γαρύφαλλα
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3/4 από ένα ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κουτ. σούπας άσπρο ξύδι
450 γρ. μακαρόνια
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
λίγο αλατοπίπερο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Αφαιρείτε το κόκκαλο και τις πέτσες από το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και αν έχετε λίγο μεδούλι.
3. Όταν ζεσταθεί, τσιγαριζετε μέσα το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμύδια και λίγο νερό και αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρις ότου μαραθούν.
4. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τις ντομάτες (αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόψετε), το κρασί και το ξύδι.
5. Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί με τη σάλτσα επί 2 περίπου ώρες ή μέχρις ότου μαλακώσει και η σάλτσα πήξει.
6. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.
7. Τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ρίχνετε επάνω το κρέας με τη σάλτσα.