Παγωτό με κερασί και μπέρμπον 2 ψήφοι

Παγωτό με κερασί και μπέρμπον
Το μπέρμπον είναι είδος ουίσκι, αντικαταστήστε το με άλλο ποτό της αρεσκίας σας αν θέλετε.
 
 

Υλικά

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα 2%
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 2%
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γλυκό κεράσι σε πηχτό σιρόπι
3 κουταλιές της σούπας μπέρμπον

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε το πλήρες και το ελαφρύ γάλα και τη κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς ή μέχρι να πήξει το μίγμα ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τον κρόκο του αυγού μέχρι να πήξει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι από το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Ρίξτε το μίγμα με το αυγά στο υπόλοιπο μίγμα με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέστε και τη βανίλια. Περάστε το μίγμα από σουρωτήρι, παγώστε το για μια ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σκεπάστε το και αφήστε το στη συντήρηση του ψυγείου να ξεκουραστεί για μια μέρα. Παγώστε το στη παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της, προσθέστε το μπέρμπον και τα κεράσια στα μισά της διαδικασίας ψύξης.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες