Οσομπούκο με μακαρόνια 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Οσομπούκο με μακαρόνια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1/2 κιλό μακαρόνια Νο 5
1 1/2 κιλό οσομπούκο (κότσι μοσχαρίσιο)
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
400 γρ. ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα
2 καρότα μέτρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε να μαραθεί το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτετε το κρέας σε μερίδες ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Λιώνετε τα καρότα και το σέλινο με λίγο νερό στο μπλέντερ και τα προσθέτετε στο κρέας. Τα βράζετε με το ανάλογο νερό για 3 ώρες περίπου σε κοινή κατσαρόλα ή 45 λεπτά περίπου σε χύτρα ταχύτητας, στο τέλος να μείνει με τη σάλτσα του. Βράζετε τα μακαρόνια.
Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά με σάλτσα και τυρί και δίπλα το κρέας.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες