Υλικά (8 μερίδες)
350 γρ. φετουτσίνια
2 κουταλιές μαργαρίνη
500 γρ. καρότα μικρά
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γρ. κρεμμυδάκια μαργαριτάρι, κατεψυγμένα ή από βαζάκι
320 γρ. ζωμός βοδινού συμπυκνωμένος
500 γρ.φιλέτο μοσχαρίσιο ή μπριζόλα κομμένο σε μπουκιές του 1,5 εκ.
1/3 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί, π.χ. cabernet sauvignon
1/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
1,5 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1/2 κουταλάκι αλάτι
θυμάρι φρέσκο κομμένο ή μαϊντανός (προαιρ.)
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό. Στα 5 τελευταία λεπτά προσθέτουμε τα καροτάκια.2. Στο μεταξύ αποψύχουμε τα κρεμμυδάκια στα μικροκύματα ή σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και τα στραγγίζουμε. Αν είναι από βαζάκι, τα ξεπλένουμε καλά με νερό και τα στραγγίζουμε.
3. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα. Προσθέτουμε το μισό κρέας και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί.
4. Λιώνουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη σε μια μεγάλη, βαθιά, αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλευρωμένο κρέας. Ροδίζουμε το κρέας γρήγορα γυρίζοντας τα κομμάτια μια φορά, για 2 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στην άκρη.
5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το άλλο μισό κρέας.
6. Βάζουμε το σκόρδο στους χυμούς της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Προσθέτουμε και ότι αλεύρι απέμεινε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τα κρεμμυδάκια, το κρασί και το θυμάρι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα το κρέας. Το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 4 περίπου λεπτά ή μέχρι τα κομμάτια του κρέατος να είναι ροδαλά στο εσωτερικό και η σάλτσα να έχει πήξει κατά τι.
7. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τα καρότα και τα απλώνουμε σε ρηχά μπολ σούπας. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα κρέατος και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό, αν θέλουμε.