Υλικά (25-35 κομμάτια περίπου)
1/2 κούπα λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο, αν και το ελαιόλαδο είναι πιο υγιεινό αλλά δυστυχώς μυρίζει καμμένο)
1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
4 βανίλιες
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
7-8 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κούπα νερό
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ξεκινήστε με 3 και στυηεχίζετε σιγά σιγά αν χρειαστεί)
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
4 βανίλιες
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
7-8 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κούπα νερό
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ξεκινήστε με 3 και στυηεχίζετε σιγά σιγά αν χρειαστεί)
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και το νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι αναμιγνύοντας με μία μεγάλη κουτάλα. Η υφή του μείγματος θα πρέπει να είναι κάτι ενδιάμεσο σε ζύμη κέικ και ζύμη για κουλουράκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.Με 1 μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και απλώνουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν και φουσκώνουν με το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με τον αέρα στους 180 C για 12 με 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Σε μικρά φουρνάκια τα ψήνουμε 7 με 8 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν και μετά τα μετακινούμε από το ταψί με τη λαδόκολλα για να βάλουμε άλλη λαδόκολλα ή έχουμε 2 ταψιά και ψήνουμε εναλλάξ με 3 λαδόκολλες αλλάζοντας ταψί για να γλιτώνουμε χρόνο.