Κουλουράκια νηστίσιμα με σουσάμι 27 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Κουλουράκια νηστίσιμα με σουσάμι
Πολύ ωραία νηστίσιμα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και καβουρδισμένου σουσαμιού.
 
 

Υλικά (50-60 κουλουράκια ανάλογα με το μέγεθος)

1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο (περίπου)
2 1/2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1,1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο (να έχει κρυώσει)
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
2-3 κουταλιές ζάχαρη για πασπάλισμα (αν θέλετε)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ στην πιο αργή ταχύτητα. Ανακατεύω το χυμό με τη σόδα να φουσκώσει και τη ρίχνω. Μαζί και τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αυτά τα ρίχνουμε κοσκινίζοντας, πρώτα το μπέικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά δουλεύοντας με το χέρι. Ίσως να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι. Σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας και στη λεκάνη. Τότε η ζύμη είναι έτοιμη και δεν την παιδεύουμε άλλο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου. Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε εκεί τις μικρές πλεξουδίτσες που φτιάχνουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τις πλεξουδίτσες με ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας, σε μέτριο φούρνο.
3 αστέρια από 27 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες