Μωσαϊκό 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μωσαϊκό
Τέλειο σε γεύση και εμφάνιση.
 
 

Υλικά

200 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζελατίνη
100 ml. νερό
1 κ. σ. κονιάκ
1/2 κ.σ. καφέ
100 γρ. περίπου μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση

Βάζετε την ζελατίνη σε κρύο νερό για να φουσκώσει. Σε δυο διαφορετικά σκεύη λιώνετε την λευκή και την μαύρη σοκολάτα, την κάθε μια με 100 ml κρέμας γάλακτος. Μέσα στις ήδη λιωμένες σοκολάτες προσθέτετε την ζελατίνη και ανακατεύετε για να λιώσει. Όσο τα δυο μίγματα είναι ακόμα ζεστά προσθέστε στο καθένα 200 γρ. γιαούρτι. Στο άσπρο μέρος προσθέτετε το κονιάκ και στο μαύρο τον καφέ. Στο πάτο του ταψιού βάζετε τα μπισκότα τα οποία βουτάτε στο γάλα. Βάζετε μέσα το άσπρο και το μαύρο μίγμα εναλλάξ, μια το ένα μια το άλλο μέχρι να τελειώσουν. (τα μίγματα δεν θα είναι πηχτά ). Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες