Η σοκολατένια μου 5 ψήφοι

Από ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ν.
Η σοκολατένια μου
Υπέροχα υγρή σοκολάτα που κρύβει μέσα της ευωδιαστά βύσσινα ντυμένη με αφράτη σαντιγύ! Για τα βροχερά απογεύματα…
 
 

Υλικά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 ποτήρι νερό

1 1/2 ποτήρια αλεύρι
1/2 ποτήρι καρύδα τριμμένη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
8 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
5 αυγά
1 φλυτζάνι καφέ κονιάκ
1 βανίλια
1/2 ποτήρι βύσσινο γλυκό στραγγισμένο
4 κουταλιές σούπας σιρόπι από το γλυκό βύσσινο

1 φυτική σαντιγύ
αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε μισό ποτήρι χωριστά. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και τα βύσσινα με ένα κουτάλι απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Προσθέτουμε στο σιρόπι που κρατήσαμε χωριστά το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και το γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τα αμύγδαλα.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες