Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ μπαβέτες ή λιγκουίνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου (διπλά) χωρίς πέτσα ή λίπος κομμένα σε μικρούς κύβους (ζάρια)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 βαζάκι πέστο (Barilla)
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/2 κουταλάκι νιφάδες (σπόροι) από τσίλι (μπούκοβο) ή κατά τη γεύση
300 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα (pumaro)
200 ml σαμπούκα
τυρί παρμεζάνα (reggiano) φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το λάδι. Μόλις ασπρίσει, βάζουμε το αλατοπίπερο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το βασιλικό, το μαϊντανό και το πέστο και αφήνουμε να πάρει βράση. Σβήνουμε με τη σαμπούκα, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε βάζοντας στα πιάτα παρμεζάνα, αν είναι δυνατόν, κομμένη σε φλούδες.