Υλικά (4 μερίδες)
1/4 φλιτζάνι μουστάρδα γλυκοκαυτερή
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
4 φιλέτα σολωμού 220-250 γρ το καθένα και πάχους 2,5 εκ
Εκτέλεση
1. Περίπου 1,5 ώρα πριν το ψήσιμο, αναμιγνύουμε τα συστατικά της πάστας σε ένα μικρό μπολ. Τρίβουμε καλά τα φιλέτα με την πάστα, τα τυλίγουμε με πλαστικό και τα ψύχουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.2. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 110-120οC. Βγάζουμε το σολωμό από το ψυγείο και τον αφήνουμε σκεπασμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15-20 λεπτά.
3. Βάζουμε το σολωμό στο γκρίλ και τον ψήνουμε μέχρι να τρίβεται στο άγγιγμα του πιρουνιού, για 45-55 λεπτά.
4. Μεταφέρουμε το σολωμό σε μια πιατέλα και τον σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.