Μούτσεν 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μούτσεν
Ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο γερμανικό γλυκό που δεν χρειάζεται φούρνο αλλά τηγάνισμα. 'Αλλη μια συνταγή διεθνούς ζαχαροπλαστικής από τα ταξίδια μου στην Ευρώπη.
 
 

Υλικά (10 μερίδες)

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
500 γρ. ζάχαρη
10 αυγά
10 γρ. μοσχοκάρυδο
1 κιλό αλεύρι
5 κοφτές κουταλιές του γλυκού Μπέικιν
1 κιλό καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το καρύδι στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά όχι όμως με το σύρμα αλλά με το μπράτσο. Μόλις γίνει μια ομοιογενής ζύμη, ρίχνουμε το καρύδι και χτυπάμε στην πρώτη ταχύτητα για 1 λεπτό. Την κόβουμε μικρά κομμάτια, τα πλάθουμε σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας και τα τηγανίζουμε σε πολύ λάδι όπως τα ντόνατς. Τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες