Κιουνεφέ
Μια υπεροχή πολιτική συνταγή που ξετρελαίνει και δένει με όμορφο τρόπο το τυρί με το σιρόπι.
Υλικά (10 μερίδες)
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. τυρί μυτζήθρα ανάλατη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
500 γρ. κανταΐφι
50 γρ. γάλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
200 γρ. τυρί μυτζήθρα ανάλατη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
500 γρ. κανταΐφι
50 γρ. γάλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Λειώνουμε το βούτυρο και με αυτό βρέχουμε το φύλλο κανταΐφι. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μια στρώση. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά με το γάλα και τα ανακατεύουμε να γίνουν κρεμά. Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση κανταΐφι που βάλαμε και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Το έχουμε κρύο και σερβίρουμε με το σιρόπι ζεστή.
|