Υλικά (5,5 φλιτζάνια περίπου)
2 κονσέρβες (500 γρ περίπου) σολομός στραγγισμένος (φυλάμε το υγρό του)
2 φάκελοι ζελατίνη χωρίς γεύση
1 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2 κουταλάκια άνηθο φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι τριμμένο δυόσμο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο στα τέσσερα
λιγο πράσινο πιπέρι
2 φάκελοι ζελατίνη χωρίς γεύση
1 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2 κουταλάκια άνηθο φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι τριμμένο δυόσμο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο στα τέσσερα
λιγο πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω στο υγρό του σολομού μαζί με αρκετό νερό ώστε το σύνολο να είναι 1 φλιτζάνι. Το αφήνουμε για 1 λεπτό. Το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη, περίπου για 5 λεπτά.2. Βάζουμε στο μπλέντερ το διάλυμα ζελατίνης, τα λαχανικά, την κρέμα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού και τα λιώνουμε στη μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε το σολομό, τον δυόσμο και το αλάτι και τα λιώνουμε μαζί. Χύνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή μπολ των 5,5 φλιτζάνια μέχρι να σφίξουν.