Μουχαλαμπια
Συριανή κρέμα που μπορείτε να το κάνετε νηστίσιμο αν αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα σόγιας.
Υλικά
1/4 φλ. ρυζάλευρο
2 1/2 φλ. γάλα
2 κ. σ. ροδόνερο ή νερό με άρωμα πορτοκαλιού ή βανίλια
1/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. τριμμένα αμύγδαλα
1/2 κ. σ. αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος
1/2 κ. σ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα
2 1/2 φλ. γάλα
2 κ. σ. ροδόνερο ή νερό με άρωμα πορτοκαλιού ή βανίλια
1/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. τριμμένα αμύγδαλα
1/2 κ. σ. αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος
1/2 κ. σ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρυζάλευρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το μισό φλιτζάνι γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Αδειάζουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μπολ με το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταφέρουμε πάλι το υλικό στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει.Προσθέτουμε το ροδόνερο, τη ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα και το αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά στη φωτιά.
Αδειάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.