Υλικά (6 μερίδες)
4 κουταλιές βούτυρο
750 γρ φιλέτο μόσχου ή porterhouse χωρίς κόκαλα ή λίπος, κομμένο σε λωρίδες 5Χ1,5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης όχι λευκασμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 φλιτζάνι ζωμός μόσχου
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 φλιτζάνι φουντούκια ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα.
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό κρέας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το κρέας και το βούτυρο σε ένα μπολ.2. Βάζουμε άλλη 1 κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο κρέας. Όταν όλο το κρέας βρίσκεται στο μπολ, βάζουμε στην κατσαρόλα τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι στο κρεμμύδι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μετά το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο, περίπου για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα, τα μισά φουντούκια, το κρέας και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ζεσταθεί. Δεν το βράζουμε.
4. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ή χυλοπίτες, γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φουντούκια (30 λεπτά)