Μελιτζανόπιτα λάιτ
Μετά τις ατασθαλίες που κάναμε τις γιορτές καιρός να μαζευτούμε καθότι έρχεται καλοκαιράκι. Πιτούλα λοιπόν λάιτ για να τρώμε χωρίς να έχουμε τύψεις.
Υλικά (16 μερίδες)
2 κιλά στρογγυλές μελιτζάνες
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. γάλα 1,5%
250 γρ. φέτα τριμμένη
8 κλωνάρια μαιντανό και 4 βασιλικό τριμμένα
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
1/6 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ, σεντάρ ξυσμένο
300 γρ. φύλο έτοιμο κρούστας
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. γάλα 1,5%
250 γρ. φέτα τριμμένη
8 κλωνάρια μαιντανό και 4 βασιλικό τριμμένα
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
1/6 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ, σεντάρ ξυσμένο
300 γρ. φύλο έτοιμο κρούστας
5 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το φλούδι τους και τις βράζετε 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε καλά και τις λιώνετε με ένα πηρούνι. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, φέτα, μαιντανό, βασιλικό, αυγά βούτυρο, μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα, σεντάρ και αλατοπίπερο κι ανακατεύετε καλά.Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ελαφρά κάθε φύλλο Απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάντα. Χαράζετε την πίτα ελαφρά με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνετε 60-70 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Περίπου 306 θερμίδες η μερίδα.