Μακαρονάδα Αλφρέντο light
Είναι λευκή, νόστιμη και ελαφριά σάλτσα για τα ζυμαρικά. Ο ζωμός κοτόπουλου δένει σε μια παχύρρευστη λευκή σάλτσα με γάλα και ελαιόλαδο! Στο τέλος η γεύση αφήνει ελαφριά αίσθηση σκόρδου!
Υλικά (4 μερίδες)
1 κ.σ ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 φλ. άπαχο γάλα
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο ταλιατέλες (500 γρ.)
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 φλ. άπαχο γάλα
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο ταλιατέλες (500 γρ.)
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο να πάρει χρυσό χρώμα. Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατέψτε το γάλα, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πήξει αρκετά. Γυρίστε το μείγμα με το γάλα στο ελαιόλαδο και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε την παρμεζάνα και κατεβάστε από τη φωτιά.Σερβίρεται με τη σάλτσα χλιαρή και έξτρα παρμεζάνα.