Υλικά (4)
500 γρ. ριγκατόνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κόκκινα τσίλι κομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
750 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. καυτερή μεξικάνικη σάλσα
1,5 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μαϊντανός φρεσκοκομμένος
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κόκκινα τσίλι κομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
750 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. καυτερή μεξικάνικη σάλσα
1,5 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μαϊντανός φρεσκοκομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τα τσίλι και τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και να χρυσίσει.
3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να σκουρύνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σάλσα και την κρέμα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 4 πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.