Μαρτζιπάν
Το μάρτζιπαν είναι η γνωστή στα καθ'ημάς αμυγδαλόπαστα. Το χρησιμοποιούν κατά πολύ στα σοκολατάκια τους στην Αυστρία καθώς επίσης στις σοκολάτες και στα γλυκά σε Σκανδιναβία, Γερμανία και Ουγγαρία. Σε εμάς είναι το γνωστό μείγμα για τους εργολάβους και το ροδίνι απλά είναι πιο σφιχτό.
Ποσότητα:
Ποσότητα:
Υλικά
125 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο
125 γρ. άχνη
30 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από ένα αυγό)
εναλλακτικά 30 γρ. χυμό φρούτων ή
15 γρ. χυμό φρούτων και 15 γρ. ρούμι
125 γρ. άχνη
30 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από ένα αυγό)
εναλλακτικά 30 γρ. χυμό φρούτων ή
15 γρ. χυμό φρούτων και 15 γρ. ρούμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο, την άχνη και το ασπράδι μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο υπόλευκο μείγμα. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει καλύτερα και έπειτα το κάνουμε μπαλάκια ή διάφορα σχήματα με κουπάτ και τα βουτάμε σε σοκολάτα. Έτσι κάνουμε σοκολατάκια. Επίσης μπορούμε να το ανοίξουμε φύλλο για να κάνουμε επικάλυψη σε τούρτες.Αν δεν θέλουμε ασπράδι, βάζουμε το χυμό φρούτων για να πάρει και φρουτένια γεύση ή χυμό φρούτων και ρούμι για να πάρει και «καυτή» λίγο γεύση.