Μακαρόνι με συναγρίδα και μυρωδικά 7 ψήφοι

Μακαρόνι με συναγρίδα και μυρωδικά
 
 

Υλικά


1 λευκή συναγρίδα βάρους 600 γρ ή οποιοδήποτε άλλο λευκό σφιχτό ψάρι
300 γρ μακαρόνι ή πέννες
1,75 φλιτζ τομάτες σε κονσέρβα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
l μίσχος σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι μαϊντανός
1 κλαράκι φρέσκος βασιλικός (ή λίγος ξηρός βασιλικός)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι, αφαιρούμε τα εντόσθια, το κόβουμε σε φιλέτα και αφαιρούμε το δέρμα. Κόβουμε τα φιλέτα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα και τα τηγανίζουμε απαλά με λάδι σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψάρι, τα τηγανίζουμε απαλά για λίγα λεπτά και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες και κομμένες τομάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη. Προσθέτουμε the κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το υγρό να μειωθεί ουσιαστικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε the ζυμαρικό σε πολύ νερό αλατισμένο που βράζει ζωηρά. Όταν το ζυμαρικό θέλει ακόμη λίγα λεπτά για να γίνει, επαναφέρουμε τα κομμάτια του ψαριού στη σάλτσα τομάτας στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε το ζυμαρικό al dente, βάζοντας από πάνω τη σάλτσα από το ψάρι.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες